O MENI

Dominic Scott
Ceo & Creator pri Barbarella Green Chef

BARBARA

Barbarella, moja blagovna znamka, je bila ustanovljena leta 2009 v majhni kuhinji, ko sem kupila svoj prvi, danes še vedno delujoči, blender Blendtec. Takrat sem ustvarila prvo res okusno, lepo vegansko in presno čokoladno tortico. Prej nikoli nisem spekla kakršne koli torte ali ustvarila bolj izdelanih sladic, saj sem to umetnost le občudovala na daleč. Zdelo se mi je zelo zakomplicirano.

Zaradi prehranskih alergij, ki so načenjale moje zdravje in počutje, sem se odločila, da
izločim vse živalske izdelke iz svoje prehrane. Največje težave mi še danes predstavljajo mlečni izdelki, katerim se še vedno izogibam, saj verjamem, da marsikomu, tako kot meni, povzročajo presnovne težave in težave na koži. Priznati moram, da tudi kot otrok nisem oboževala mesnih izdelkov, zato je bila odločitev za vegetarijansko prehranjevanje precej enostavna. Težava je nastala, ko sem iz prehrane izločila tudi mlečne izdelke, jajca, sladkor in gluten. Ker nisem imela nobenega znanja o pripravi rastlinskih jedi, sem bila malce razočarana, ker si nisem predstavljala, da je mogoče pripravljati okusne jedi brez omenjenih sestavin.

Danes ugotavljam, da je bila prav moja pomanjkljivost v kuharskem in slaščičarskem
predznanju ‘dobra stvar’, saj sem tako kot odprta knjiga sprejemala vse informacije, ki so mi pomagale na poti do kuharskega znanja pri pripravi veganske kulinarike. Iskala sem informacije in kulinarične kotičke, ki bi nahranile moje telo in mi dale tudi posebno kulinarično izkušnjo, vendar takrat v Ljubljani resnično nismo imeli nobenega veganskega kulinaričnega bistroja in niti sanjalo se mi ni, da bom v nadaljnjih 15 letih postala lastnica treh kulinaričnih enot in se zavzeto trudila za boljšo prehransko prihodnost.

Na moji kulinarični poti je sledilo veliko dogodkov, izobraževanja v Londonu pri Russel James-u v Angliji in na priznani akademiji Matthew Kenney v ZDA, izobraževanje pri Ms. Cupcake v Londonu, veliko ustvarjanja v mini kuhinji in organizacija številnih kulinaričnih delavnic.

Nato je sledilo odprtje kulinaričnega studia, prve kulinarične enote pod Arkadami,
druge kulinarične enote Juicebar, tretje kulinarične enote v BTC in proizvodni obrat na Središki.

V letu 2023 smo tudi prejeli mednarodno priznanje INYOURPOCKET za najboljšo vegansko in vegetarijansko restavracijo v Ljubljani, kar si jemljem v izjemno čast, saj je to nagrada za naše vztrajno, pogumno in dolgoletno delo. Prav tako smo že dvakrat zapored prejeli nagrado pri WOLT SLOVENIJA za najboljšega ponudnika zdrave hrane.

Danes preko Barbarelle aktivno podajam inspiracijo drugim za bolj kvaliteten način
prehranjevanja in življenja, saj sem prepričana, da lahko z rastlinsko prehrano ohranjamo visok nivo zdravja in dobrega telesnega počutja.